Вплив частоти на розподіл щільності струму і на нагрів друкованих плат

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

печатная плата, поверхностный эффект, электротермический нагрев

Анотація

У статті досліджуються процеси зміни активного опору і нагріву доріжки друкованої плати в функції частоти сигналу внаслідок поверхневого ефекту і ефекту взаємного впливу струмів в провіднику. Розрахований коефіцієнт зміни активного опору доріжки в функції частоти. Запропоновано і випробувано алгоритм теплового розрахунку, що дозволяє значно спростити і прискорити рішення просторової задачі, використовуючи результати розрахунку 2D задачі розподілу струму в плоскому провіднику. Показано, що при заданому значенні зовнішнього струму збільшенні частоти призводить до значного збільшення еквівалентного активного і реактивного опорів провідника, що істотно збільшує його температуру нагрівання. Доведено коректність рішення електротермічної 3D задачі і намічені напрямки подальших досліджень.

Посилання

http://www.adam-research.de.

https://dokumente.unibw.de/pub/bscw.cgi/d4721614/2009%20ICEMS%20(Gerling).pdf Приближенный аналитический расчет скин-эффекта в прямоугольном проводе.

Демирчан К. С. Теоретические основы электротехники / К. С. Демирчан, Л.Р.Нейман, Н. В. Коровкин, В. Л. Чечурин Питер, 1996. Т. 1-3. – 1377 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-10-30

Як цитувати

Байда, Е. И., & Чепелюк, А. А. (2017). Вплив частоти на розподіл щільності струму і на нагрів друкованих плат. Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин I апаратiв. Теорiя I практика, (34 (1256), 3–8. https://doi.org/10.20998/%x

Номер

Розділ

Електричні апарати