Синтез параметрів індукційно-динамічного двигуна - Болюх, Владимир Федорович; Олексенко, Сергей Владимирович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Запропоновано метод комплексного вибору параметрів індукційно-динамічного двигуна (ІДД) з феромагнітним осердям, заснований на використанні комплексного критерію ефективності та оптимізаційного підходу, при якому враховуються масогабаритні параметри, електродинамічні показники, електромагнітні поля розсіювання, густини струмів і перевищення температур активних елементів. Синтезовані оптимальні параметри ІДП для заданого набору часткових критерїв ефективності. Ключові слова: синтез, індукційно-динамічний двигун, феромагнітне осердя, оптимальні параметри.