Магнітна система з постійним градієнтом для сепарації наночастинок за фракціями - Волканін, Є. Є. (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Розглянуто один з етапів виготовлення нанокомпозита для біомедичних застосувань, а саме сепарація наночастинок за фракціями. Визначено вимоги до магнітної системи. Моделювання методом кінцевих елементів дозволило встановити необхідні параметри магнітної системи. Ключові слова: магнітна сепарація, феррогідростатична сепарація, нанокомпозит, наночастинки.