Аналіз теплового стану різних модифікацій рудникового тягового двигуна постійного струму типу ДТН-45/27 - Шайда, Віктор Петрович; Юр’єва, Олена Юріївна; Дзеніс, Сергій Євгенович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2017)
Проведено дослідження можливостей підвищення годинної потужності тягових двигунів постійного струму типу ДТН-45/27. Встановлено, що основним обмежувачем підвищення потужності є тепловий стан двигуна. Шляхом фізичного моделювання виконано оцінку теплового стану різних модифікацій двигуна. Визначено тупикові напрямки модифікації двигуна, визначено шляхи подальших досліджень