Моделирование геометрии главного полюса двигателя постоянного тока предназначенного для привода вспомогательных агрегатов тепловоза - Шайда, Виктор Петрович; Вержановская, Мария Ростиславовна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
У статті розглянуті питання впливу геометрії наконечника головного полюса ДПТ на енергетичні параметри магнітної системи. Проведені дослідження довели ефективність запропонованої форми полюсного наконечника. Ключові слова: двигун постійного струму, форма полюсного наконечника, робочий магнітний потік.