Влияния формы и расположения якоря на эффективность индукци-онно-динамического двигателя с использованием 3D модели - Болюх, Владимир Федорович; Олексенко, С. В.; Щукин, И. С. (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Розроблена тримірна математична модель індукційно-динамічного двигуна, яка враховує взаємопов’язані електромагнітні, механічні та теплові процеси. Досліджено вплив форми якоря, розташування та кількості кріпильних отворів в круглому якорі, його нахил по відношенню до індуктора на силові показники двигуна. Проведені експериментальні дослідження електричних та механічних процесів в індукційно-динамічному двигуні, які підтвердили основні розрахункові результати та теоретичні положення.