Конструктивные особенности турбогенераторов с воздушным охлаждением - Шевченко, Валентина Владимировна; Кошевой, Олег Петрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Турбогенератори з повітряним охолодженням відрізняються високою надійністю, вибухобезпечністю, простотою та зручністю в експлуатації. При проектуванні таких генераторів треба використовувати конструктивну базу турбогенераторів з водневим и воднево-водяним охолодженням.