Анализ возможности использования разных типов генераторов для ветроэнергетических установок с учетом диапазона мощности - Шевченко, Валентина Владимировна; Кулиш, Яна Романовна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Вибір типу генератора є основним питанням комплектації вітроенергетичних установок. В даний час, незалежно від потужності і виду крильчатки, практично завжди в них встановлюють асинхронні генератори. Розширення діапазону потужностей вітроустановок вимагає визначення типу генератора з урахуванням цих параметрів.