Вплив числа радіальних розрізів феромагнітного екрану на показники лінійного індукційно-динамічного перетворювача - Болюх, Владимир Федорович; Олексенко, Сергей Владимирович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Запропонована концепція лінійного індукційно-динамічного перетворювача, у якого феромагнітний екран виконаний з радіальними розрізами. Встановлено, що при збільшенні кількості розрізів зменшуються індуковані струми в екрані та збільшується електродинамічна сила, яка діє на якір перетворювача. Оптимальним є феромагнітний екран з чотирма радіальними розрізами. ККД перетворювача з таким екраном підвищується на 45 % у порівнянні з ККД перетворювача з масивним екраном. В результаті експериментальних досліджень визначено, що наявність чотирьох радіальних розрізів в екрані збільшує швидкість якоря на 47 %.