Проблематика використання асинхронних генераторів на вітроелектростанції і їх моделювання - Марков, Владислав Сергеевич; Поляков, Игорь Владимирович; Кожемякин, Сергей Михайлович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
У статті розглянуті проблеми використання асинхронних генераторів на вітроелектростанціях. Зокрема, збудження цих генераторів, вибір ємностей збудження та коригуючих ємностей, стабілізація напруги генератора під навантаженням, перехідні процеси в асинхронному генераторі на вітроелектростанції. Розглядаються моделі асинхронного генератора на вітроелектростанції для комп’ютерного моделювання.