Розрахунок руху заряджених частинок у схрещених полях - Юферов, Владимир Борисович; Ткачева, Татьяна Ивановна; Шарый, Сергей Владимирович; Свичкарь, Александр Сергеевич; Катречко, Вячеслав Викторович; Ильичева, Вера Олеговна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Наведені результати розрахунку руху заряджених частинок у схрещених електричному та магнітному полях у наближенні однієї частинки. Враховані параметри магнітного та електричного полів установки для розділення заряджених частинок (магнітоплазмового сепаратора). В якості заряджених частинок розглядалися однозарядні іони Ar, Kr та Xe. Параметри, що змінювались у розрахунках, враховують розкид ряду початкових умов в експериментах, що проводяться.