Застосування струмовихревого частотного балансу для контролю властивостей матеріалів накладними перетворювачами - Безотосный, Владимир Федорович; Козлов, Владимир Владимирович; Набокова, Ольга Владимировна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
У роботі показано, що електромагнітні перетворювачі, які засновані на використанні струмовихревого частотного балансу, дозволяють практично повністю позбутися впливу повітряних зазорів між перетворювачем і контрольованою деталлю. Їх можна успішно використовувати для контролю електромагнітних властивостей феромагнітних матеріалів за частотою балансу. Це дозволяє безпосередньо без проміжних перетворень використати цифрову вимірювальну апаратуру.