Використання діагностичних даних головних приводів прокатних станів в автоматичних системах вимірювання довжини прокату - Важинский, Антон Иванович; Гусев, Александр Анатольевич (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Проведено дослідження системи вимірювання довжини прокату в сортопрокатному цеху. Запропоновано комплекс, заснований на математичній моделі процесу прокатки і діагностичних даних приводу стану 650. У статті наводиться опис математичного моделювання системи управління комплексом. Отримані теоретичні результати послужили основою при реалізації підсистеми вимірювання.