Розробка фіксатора коротких замикань для повітряних ліній електропередач напругою 110 – 150 кВ - Плєшков, Петро Григорович; Котиш, Андрій Іванович; Сіріков, Олександр Іванович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Запропонована проста конструкція електромеханічного фіксатора короткого замикання для повітряних ліній електропередач напругою 110-150 кВ. Для обраної конструкції наведена методика розрахунку його технічних характеристик. Експериментально доведена на дослідному зразку придатність запропонованої методики для інженерних розрахунків.