Характеристики нереверсивних тиристорних випрямлячів безконтактних синхронних машин в залежності від кута управління - Галиновский, Александр Михайлович; Ленская, Елена Александровна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Приведені методики розрахунку характеристик нереверсивних тиристорних випрямлячів безконтактних синхронних машин залежно від кута управління тиристорами. Розрахунок моделей тиристорних випрямлячів проводиться в системі схемотехнічного моделювання в квазіусталених або перехідних режимах роботи. При розрахунку моделей випрямлячів в перехідних режимах роботи обмежується число величин, поточні числові значення яких записуються в оперативну пам’ять програми. Розрахунок проводиться при частоті управління тиристорами меншій частоти джерела живлення випрямляча.