Визначення теплових опорів ротора еквівалентної теплової схеми адаптованої для частотно-керованого асинхронного двигуна - Петренко, Александр Николаевич; Шайда, Виктор Петрович; Петренко, Николай Яковлевич (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
У статті докладно розглянуто методику визначення теплових опорів ротора частотно-керованого асинхронного двигуна (ЧУАД), які є частиною параметрів його еквівалентної теплової схеми. Математична модель, отримана на основі запропонованої еквівалентної теплової схеми, використовувалася для дослідження теплового стану ЧУАД. Результати досліджень докладно висвітлені в роботах [1-6] і підтверджені експериментально. Матеріал статті доповнює ці роботи і дозволяє полегшити освоєння і використання даної методики.