Живлення трансформаторної підстанції 330/110 кВ при наявності в лініях електропередач вищих гармонік - Гриб, Олег Герасимович; Шевченко, Сергей Юрьевич; Гапон, Дмитрий Анатольевич; Сиротин, Юрий Александрович; Иерусалимова, Татьяна Сергеевна; Дяченко, Александр Васильевич (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Відключення або пошкодження повітряних ліній високої і надвисокої напруги (ЛЕП) викликається різними причинами, серед яких не останнє місце займають як природні фактори - вплив блискавок і птахів або вітрові навантаження, обмерзання і забруднення ізоляторів в регіонах з несприятливими екологічними умовами, так і випадкові або навмисні дії людини по пошкодженню підвісної ізоляції.