Удосконалення мережевого інвертора комбінованої системи електроживлення з поновлювальними джерелами енергії - Шавьолкін, Олександр Олексійович; Кожемякін, Сергій Михайлович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2016)
Розглянуто однофазний мостовий інвертор напруги в режимі джерела струму. Для однополярного формування напруги запропоновано рішення з дворівневим і трирівневим релейним регулятором струму при зниженні кількості і обмеженні частоти перемикань транзисторів. В автономному режимі завдання струму формується пропорційно-інтегральним регулятором напруги. При роботі на мережу інвертор підключається через реактор, в автономному режимі паралельно навантаженню підключається конденсатор. Виконано моделювання роботи з мережею і нелінійним навантаженням.