Силовий елемент інструмента безконтактної магнітно-імпульсного рихтування кузовів - циліндричний виток індуктора з розрізом - Гнатов, Андрей Викторович; Бевза, М. А. (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Проведено розрахунок просторово-часового розподілу вихрових струмів, збуджених полем плоского "незамкнутого" кругового витка – силового елемента інструменту безконтактного магнітно-імпульсного рихтування. За отриманими аналітичним співвідношенням виконані чисельні оцінки і побудовані об'ємні епюри амплітудно-просторового розподілу щільності індукованого струму. Ключові слова: магнітно-імпульсна обробка металів, індукторних система, електромагнітних по-нітних процеси, тонкостінна листова заготівля, вихрові струми.