Метод виділення імпульсів напруги при виконанні аналізу якості електричної енергії - Гриб, Олег Герасимович; Жданов, Роман Викторович; Гапон, Дмитрий Анатольевич; Зуев, Андрей Александрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
У даній статті розглянуто метод виявлення і виділення імпульсних напруг зі складу гармонійного сигналу. В основі методу лежить знаходження найкращої апроксимації вхідного сигналу за допомогою методу найменших квадратів. Дозволяє ефективно виділяти одиночні імпульси тривалістю до 10 мс із збереженням їхньої форми. Ключові слова: енергосистема, якість електроенергії, імпульси напруги.