Анализ современных тенденций развития волновых электродвигателей - Болюх, Владимир Федорович; Гаевская, Наталья Александровна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Проведено огляд та аналіз існуючих конструкцій хвильових електродвигунів. Виявлені конструктивні особливості і варіанти виконань основних елементів хвильового електродвигуна. Приведена класифікація хвильових електродвигунів по основних елементах і способах керування. Визначені основні тенденції розвитку хвильових електродвигунів. Ключові слова: хвильовий електродвигун, конструктивні елементи, гнучкий ротор, тенденції розвитку.