Математическая модель индуктивного ограничителя аварийных сверхтоков трансформаторного типа - Байда, Евгений Иванович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Розглянуто математичну модель індуктивного обмежувача аварійних надструмів. Описано математичну постановку задачі і наведені приклади розрахунку пристрою, що обмежує струм та базується на зміні опору вторинної обмотки трансформатора струму.