Моделювання характеристик електричного поля в гетерогенному середовищі тверда фаза-газ за експериментально визначеною діелектричною проникністю - Дубовенко, Костянтин Вікторович; Захаров, Дмитро Олександрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Обґрунтовано обчислення діелектричної проникності твердої фази гранульованого гетерогенного середовища за даними експериментальних вимірювань діелектричної проникності його насипної маси. На основі виконаного аналізу розраховано характеристики електричного поля в об'ємі гетерогенного середовища, необхідні для визначення умов стійкої генерації коронних розрядів