Вимоги до контактних матеріалами комутаційних пристроїв - Волкова, Ольга Григорьевна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2015)
Запропоновано перейти від використання в конструкціях сільнострумних електричних апаратів мідних сплавів як електроконтактних матеріалів на порошкові матеріали. Представлений аналіз складу порошкового матеріалу та надано рекомендації щодо кількісного складу легуючих компонентів у структурі мідної матриці. Відзначено, що складне легування мідної порошкової матриці проявляється ефектом синергетики, обумовленої каркасною структурою з легуючих компонентів, що надає утвореним твердим розчинам при достатній пластичності більш високу міцність.