Мультифізична модель розрахунку граничного току зварювання контактів вакуумного вимикача - Байда, Евгений Иванович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2014)
Розглянуто мультифізичну модель зміни площі контакту навантажених тіл у функції температури контактної поверхні. Описано математичну постановку задачі й наведено приклад розрахунку та наведено приклад розрахунку граничного струму зварювання. Розроблена модель базується на комплексних розрахунках теорії пружності і теплопередачі. Показана залежність контактних тисків розмірів контактної площадки у функції температури. Встановлено, що значення температури контактної площадки істотно залежить від температури віддалених точок при протіканні аварійних надструмів. Розроблена методика може застосовуватися для оцінки і розрахунку термічної стійкості електричних апаратів.