До питання класифікації реле напруги для захисту побутових однофазних споживачів від неприпустимих відхилень напруги в мережі живлення - Чепелюк, Александр Александрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2014)
Приведена класифікація реле напруги для захисту побутових однофазних споживачів електричної енергії від недопустимих відхилень напруги в мережі живлення. Виділено основні ознаки класифікації реле напруги: призначення, конструктивне виконання, номінальна потужність і номінальний струм реле, спосіб технічної реалізації, вид вихідного коммутирующего елемента, пороги спрацьовування по напрузі, час затримки повторного включення, сигналізація стану реле, наявність внутрішніх захистів, наявність додаткових функцій і інші ознаки. Проведена класифікація систематизує інформацію щодо конструктивних, технічних і функціональних особливостей таких реле, а також демонструє сучасний рівень технічного розвитку цих реле.