Оцінка характеристик електропривода дросельного пристрою - Кулинченко, Георгий Васильевич; Леонтьев, Петр Владимирович; Коробов, А. Г.; Свинаренко, Д. С. (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2014)
Проводиться оцінка характеристик модуля, що забезпечує керування режимами дросселювання природного газу. На математичної моделі модуля керування дросельною заслінкою на базі асинхронного двигуна проаналізовані перехідні процеси переміщення дроселюючої заслінки, що дозволяє сформулювати вимоги до параметрів системи електроприводу з урахуванням експлуатаційних характеристик досліджуваного об'єкта.