До визначення розподілу температури в високовольтних силових кабелях з пластмасовою ізоляцією - Щебенюк, Леся Артемівна; Антонець, Тарас Юрійович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2014)
Робота спрямована на створення методу розрахунку допустимого струму кабелів високої напруги з вулканізованою поліетиленовою ізоляцією. Запропоновано і експериментально перевірено модель, що враховує наявність елементів конструкції кабелю з різним питомим тепловим опором, у тому числі за наявності водоблокуючих стрічок. Виконано аналіз розподілу температури в ізоляції і захисних покривах високовольтних силових кабелів із зшитою поліетиленовою ізоляцією на номінальну напругу 64/110 кВ. Розглянутий метод може бути застосованим тільки для одиночного ізольованого кабелю чи лінії.