Автоматизована система телеуправління енергооб'єктом при низькій якості електроенергії - Гриб, Олег Герасимович; Белов, Николай Сергеевич; Гапон, Дмитрий Анатольевич; Иерусалимова, Татьяна Сергеевна; Лелека, Алексей Викторович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2014)
У розвитку науки і техніки, створенні новітніх технологій, підвищенню енергетичної безпеки України, і підвищенні точності передачі параметрів електричної енергії (ЕЕ) основну роль грає забезпечення телемеханізації енергетичних об'єктів (ЕО). Енергетична безпека України – це одне з важливих питань незалежності держави. Однією з істотних складових цієї проблеми є повна телемеханізація ЕО України. Завдяки каналам зв'язку і протоколам телемеханіки забезпечується автоматична передача параметрів ЕЕ телевимірювань (ТІ), стану положення комутуючого устаткування (ТС) в межах внутрішніх енергетичних систем, об'єднаної енергетичної системи (ОЕС) України, а також на межі балансової належності з державами, з якими Україна має загальні електричні мережі: (Російська Федерація, республіка Білорусь, Республіка Молдова, Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина) – найважливіший фактор її незалежності [1, 2].