Аналіз спектрів напруго на вимірювальній обмотці трансформаторного вихрострумового перетворювача - Костюков, Иван Александрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2014)
Проведено спектральний аналіз сигналів вимірювальної обмотки трансформаторного електромагнітного перетворювача при наявності паразитних перешкод у схемі вимірювання. Виділено основні компоненти паразитних шумів, що роблять вплив на точність вимірювання корисного сигналу. До таких компонентів тут відноситься флікер-компонента, білий шум, а також паразитная наводка. Результати роботи дозволяють підвищити точність вимірювань сигналів електромагнтнимі, в тому числі вихрострумовий перетворювачами.