Аналіз процесів автономного генератора з безконтактним каскадним трифазним модульованим збуджувачем за схемою в одну зірку і спільним з’єднанням фаз модулятора під час роботи на активно-індуктивне наван- таження - Василів, Карл Миколайович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2012)
Методом математичного експерименту виконано дослідження електро-магнітних і електромеханічних процесів, які відбуваються в автономній систе-мі електроживлення на базі асинхронізованого генератора з трифазним моду-льованим збуджувачем. Проведено аналіз процесів на предмет роботопридат-ності системи живлення під час її роботи на активно-індуктивне навантаження. Ключові слова: автономний генератор, електромагнітні і електромехані-чні процеси, трифазний модульований збуджувач.