СУМІСНА РОБОТА РІЗНОРІДНИХ АСИНХРОННИХ МАШИН В АВТОНОМНОМУ ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНОМУ КОМПЛЕКСІ - Мішин, Володимир Іванович; Чуєнко, Р.; Макаревич, С. С. (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2012)
Для забезпечення умов стійкої усталеної роботи різнорідних асинхронногогенератора і двигуна сумірної потужності в автономному електромеханічномукомплексі запропоновано розподілення ємностей збудження машин по окре-мих вітках електричного кола, не пов’язаних між собою умовами ферорезонансу напруг. Ключові слова: автономний електромеханічний комплекс, асинхроннийгенератор, асинхронний двигун, ємнісне збудження, ферорезонанс напруг,опір намагнічуючого контуру.