Аналіз вищих временних гармонік струмів вентильних двигунів постійного струму - Чернявская, Маргарита Васильевна; Карпалюк, Игорь Тимофеевич; Глебова, Марина Леонидовна (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2012)
По статистичних моделях визначені величини відносної похибки при заміні реальною кривою фазного струму статора вентильного двигуна постійного струму на ту, що ідеалізується, а також рівні вищих гармонік залежно від параметрів вентильного двигуна постійного струму. Ключові слова: синхронна машина, вентильний двигун, система диференціальних рівнянь.