Теоретичний аналіз можливості розгону макрооб'єктив електромагнітним полем - Байда, Евгений Иванович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2012)
У статті аналізуються теоретичні можливості по розгону макрооб'єктів за допомогою електромагнітного поля за рахунок підключення пристрою до джерела постійної напруги або накопичувального конденсатора. Ключові слова: рельсотронний прискорювач, електромагнітне поле, постійна напруга, накопичувальний конденсатор.