Знезараження зернової продукції імпульсним коронним розрядом - Дубовенко, Костянтин Вікторович; Захаров, Дмитро Олександрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2012)
На основі аналізу електричного поля в заповненій зерном камері та іонізації її об’єму обґрунтовано умови розвитку коронних розрядів в зерновій масі. З їх урахуванням розроблено резонансний генератор високих напруг і виконано обробку контрольних партій зерна, зараженого грибковою культурою. З використанням цифрової мікроскопії зафіксовано руйнування структури грибкових утворень. Ключові слова: імпульсний коронний розряд, знезараження, зернова продукція.