Измерение удельной электропроводности листовых металлов системой с обмотками индукторов в виде тонкостенных экранов - Батыгин, Юрий Викторович; Барбашова, Марина Викторовна; Чаплыгин, Евгений Александрович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
У статті запропоновано та теоретично обґрунтовано спосіб безконтактного вимірювання питомої електропровідності листового феромагнетику за допомогою "зустрічних" магнітних полів у системі з індукторами, обмотки яких представляються тонкостінними провідними шарами. Приведено аналітичні співвідношення для розрахунку. Ключові слова: безконтактне вимірювання, питома електропровідність, листовий феромагнетик.