Эффективность импульсно-индукционного отталкивания и торможения в рабочем цикле при воздействии направленной силы - Болюх, Владимир Федорович (Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин i апаратiв. Теорiя i практика, 2013)
Розглянута ефективність імпульсно-індукційного відштовхування та гальмування при вертикальному переміщенні електропровідного якоря з виконавчим елементом за допомогою імпульсів електродинамічної сили без додаткового заряду ємнісного накопичувача у робочому циклі. Показано, що зі збільшенням початкового зазору між якорем та індуктором зменшується висота підкидання, але поліпшуються гальмівні показники. Ключові слова: імпульсно-індукційного відштовхування і гальмування, електродинамічна сила, ємнісний накопичувач енергії.